HTML

mézescsupor

Friss topikok

  • ef: Ha soha életemben nem kapnék ennél szebbet, életemet akkor is nyugodt elégedettséggel tölthetném. ... (2011.08.04. 23:59) Mozdulat I.
  • ef: Vártam, de csak nem múlik el a múlt, köd előttem a réges-régi út, a fogaim közt réges-régi szó, né... (2011.08.04. 00:15) T
  • törökági: Ezen a hiperkarma koncerten én is ott voltam. :) lassan 4 éve. :) (2011.01.05. 09:09) cicás
  • splendiddresses: splendiddresses splendiddresses (2010.08.01. 14:37) Boldog születésnapot! (I.)
  • americancolors: americancolors americancolors (2010.07.31. 23:13) Háborog III. (Kinder)

Címkék

"Üresen állok.."

2008.11.13. 08:42 c{o}ffee

Bocsánat, ma éjszaka már így írtam volna. Amúgy időnként a „valamennyire azért felelősséggel” bloggerek többsége visszatér oda, hogy bocs, hogy már megint, vagyis megint nem, de van mindenféle oka és magyarázata. Amúgy, én leszokóban vagyok erről.

(De hosszú még az út a sikerig. Így itt van a rémesen személyes zárójel is. A múltam nem tudom elengedni, a jelenem halálsoron ücsörgés, a jövőm meg… ebből következik. Egyszóval: … - na jó, nincs rá egy szavam, csak gondoltam ez majd így jól összeáll. Nem állt össze. Mindegy, menjünk is ki innen.)

De most tényleg írtam volna, csak egyrészről a blogol.hu szerver több mint 12 órája agonizál, másrészről túlságosan belemerültem a Morning! hozzászólásaira való reagálásba. Előbbi konkrétan megőrjít, nem elég, hogy semmilyen pluszszolgáltatást nem nyújt a többi szolgáltatóhoz képest, de még ezt a minimálist sem képes stabilan hozni. Elképesztően rossz döntés volt ide regisztrálni, már rég itt kellett volna hagyni (persze, még annál is régebb óta kötődöm annyira Csuporhoz, hogy ez ne történhessen meg). Utóbbit meg, annak ellenére, hogy mindig örülök, ha párbeszédek alakulnak ki a hozzászólók között, élve az utolsó szó jogával, azt gondolom, érthető okokból: zároltam.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://straubbazsi-archiv.blog.hu/api/trackback/id/tr166315533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

picur 67 2008.11.13. 09:46:25

Örülök, hogy itt maradtál, jó téged olvasni. Bár a mostani bejegyzésed egy kicsit keserédesre sikerült. De tudod: "Szinpad a nagyvilág, mennyen és poklon át vezet az út a dicsőség felé."

Bazsi 2008.11.13. 09:55:22

picur: Keserédes - szeretem ezt a szót :)

Divine 2008.11.13. 12:28:56

Csak azért firkantok még ide egy utolsót, mert szeretném a véleménynyílvánítás jogát nyílvánosan gyakorolni, amit a Morning! című írásodnál megtagadtál tőlem, ami a szabadelvű gondolataid után kicsit egy pofon önmagadnak, de sebaj. Ha gondolod ezt a kommentet törölheted is, és akkor végképp beleszarhatsz mások véleményébe, csak az a baj, hogy attól azok még ott lesznek. Amúgy a téma lezárásával semmit nem értél el, csak magadat sikerült megaláznod, és bizonyítanod, hogy elfogytak az érveid. Ez olyan, mintha egy vitát egy nagy szájon rugással zárnál le végső érv gyanánt. Hát gratulálok a módszereidhez. Azt hiszem ezek után normális szemléletű ember nem fog a blogod közelébe tévedni, ha meglátja, milyen módon vetettél véget egy kis ártatlan szócsatának, amiben csupán vélemények ütköztek, és kivételesen nem csak arról volt szó, hogy az emberek megdícsérgették remek írásodat, és világlátásodat. Biztosan szokatlan lehetett számodra, hogy egy másik álláspont mellett is vannak érvek a "Kurva anyád, de szarságokat írsz!"-en kívül, de próbáld meg feldolgozni, ha gondolod kérj segítséget. Megígérem, hogy mostmár nem feszegetem tovább kicsiny világod korlátait. Ezentúl nyugodtan irkálj csak a bólogatós kutyusoknak a kocsi hátsó ablakából, én nem színesítem tovább a palettát, bár azt hittem, hogy ha Obamával szimpatizálsz, akkor nincsen kifogásod az ellen, ha valaki másmilyen. Tévedtem. További szép életet a burokban. Puszi neked, és minden kedves olvasódnak. P.S.: Audiatur et altera pars - ízlelgesd kicsit. Lehet, hogy savanykás, de az élet nem mindig édes.

Lars 2008.11.13. 15:03:56

Nos,örülök, hogy sikert aratott a kommentem stílusa, noha érdemben sajnos eleddig nem sikerült reflektálni rá - pedig hagytam rá időt- , noha az átvett logikai és egyéb szerkezeti egységek majmolása a lapos cinizmus jegyében értékelendő. A kommentelés lezárása ügyes menekülési útvonalat jelent, megértem, hogy éltél a lehetőséggel a fentebb említettekből kifolyóan. Másrészt indulatból írni nem túl szerencsés, ugyanis ilyenkor erősen jelentkeznek a dagályosság jegyei kiegészülve koherenciabeli problámákkal, melyek érvek nélküli személyeskedéssel keverednek. Noha az is lehet, hogy így tudod csak prezentálni a véleményed. Egyik sem pozitív. Utolsó összegzésként sajnálom, hogy érdemben 1 kommentelő sem tudott túllépni a saját keretein. Ezenkívül a nagyobb probléma, hogy mindez kifejezésbeli és értelmezési gondokkal párosul. (az elolvasás száma nem egyenesen arányos a megértéssel) Végezetül értékelem a motivációt, ami a kommentek hajtőereje volt, de ez önmagában kevés és nem állja meg a helyét semmilyen platformon. Még itt sem.

Bazsi 2008.11.13. 17:40:28

Divine és Lars: Ez példásan mutatja, hogy miért zártam le a vitát. Megint hoztatok egy sor alaptalan állítást, amit kötelességem lenne egymás után megcáfolni, ittlévő pozíciómnál fogva. Most azt támadjátok innen és onnan is, hogy zároltam, holott észérvekkel megindokoltam, hogy miért tettem. A blogomat túlnyomó részt valóban olyanok olvassák, akik valamiképp tudnak azonosulni a meglátásaimmal, vagy stílusommal – miért is lenne ez másképpen? Ugyanakkor, ha régebb óta lennétek itt, világos lenne, hogy mindig örülök, ha kapok valamiféle kritikát, vagy újszerű meglátást. De itt nem a blogomról, nem az írásaimról, hanem egy olyan témáról volt szó, amire nem akartam ennyi – és nem is tudok több - időt szánni. Továbbá, ha azt gondolom (és többször is említettem már), hogy a vita nem ad a feleknek semmit, hogy ezután már csak önmagunk ismételgetése, esetleg a személyeskedés komolyabbra fordulása következne, akkor miért ne lenne jogom felállni az asztaltól, és otthagyni a vitát? Szerintetek ez beleszarás a másik véleményébe, meg még ügyes menekülési útvonal is. Ha ez igaz lenne, akkor egyszerűen nem reagálok egyetlen egyszer sem, esetleg ha nagyon nem tetszik, akkor még ki is törlöm a kommenteket – korántsem ez történt. Egyébként, nem vagytok jó vitapartnerek. Nem azért, mert ütközik a véleményünk (ez ugye, feltétel is), hanem mert szeretnétek megmondani mit gondoljak választásokról, magamról, meg úgy általában: mindenről. Ehhez a legjobb, és visszatérő érv, hogy burokban élek, korlátoltan látok mindent, ha valamit mégis gondolnék, akkor azt egy birkaszellemnek köszönhetően, divatból teszem. Olyan dolgokkal támadtok, amik ilyen alapon bármikor visszafordíthatóak lehetnének. Amellett mindketten magaslóról beszéltek. Hozzám van szegezve, hogy dagályossággal írtam volna, mikor Divine most éppen minden olvasóm fölé helyezi magát azzal, hogy kizárólag nektek van itt normális világlátásotok, aztán bólogató kutyáknak titulálja őket (az olvasóim nem érdemelnek ilyet, és ennek bizonyításáért valóban tűzbe is mennék). Lars most éppen, saját írását egészen esszenciálisnak tekinti, amire itt senki sem volt képes érdemben reagálni, sőt senki nem volt képes pontosan értelmezni sem. Mondom: senki. Ezért aztán lezártam a vitát, mert képtelen voltam mit kezdeni ezzel a fenséges véleménynyilvánítással. Divine, egy pillanatig sem feszegetted világom korlátait, és valószínűleg soha nem is lennél erre képes. Lars, örültem még egyszer. A továbbiakban tényleg nem látlak titeket szívesen. Ha ennek okai nem világosak, akkor sem fogom többször elmagyarázni.

Dóri 2008.11.13. 17:54:14

Szia Bazsi. Először is szíves (utólagos:D) engedélyed kérem. Kitettem egy képet a blogomra, amit még anno tőled mentettem le. Először nem jutott eszembe, ki az áldozatom, de ha zavar, vagy bármihasonló, sikíts, és távolítom is el a képet tőlem.:) Másrészt: továbbra is nagyon tetszik a blogod:P Dóri

Bazsi 2008.11.13. 18:00:20

Dóri: Kedves, hogy engedélyt kérsz :). Másrészt: örülök neki.

... 2008.11.13. 21:26:20

Először is...el kell,hogy mondjam...erőt vettem magamon...elmentem Ózhoz...és oroszlánhoz has.bátorságot kértem!...Adott...ezért írok(ésmertmajdnem+ígértem)...azt hiszem nem csak neked nőtt a szívedhez az oldal..akad még 1-2emberke,akinek 1-1kép,gondolat sokat ad...örülök,hogy olvashatlak még!

Bench 2008.11.14. 04:35:46

grat ismét a nap képéhez.:)

Indira 2008.11.14. 10:54:41

hát én nem olvastam a morningos kommenteket, de ez a kettő bőven elég is volt. és nem hiszem, hogy bólogatós kutya vagyok csak mert tetszik, amit Bazsibácsi csinál. a címhez meg csak annyit , hogy "mindenütt jó, de messze a legjobb..."

Bazsi 2008.11.14. 14:07:51

...: Én is örülök, hogy érdemes volt beugrani Ózékhoz :) Indira: Ohh, hát pedig érdemes ;).

Picur67 2008.11.16. 10:29:32

Örülök. Én is szeretem ezt a szót. A két "inteligens" hozzászólóval pedig ne foglalkozz. Vagyunk egy jó páran /és nem bólogató kutyák/ akik szeretünk téged olvasni.

Picur67 2008.11.16. 10:35:01

Bocsánat, de ezt még ide kellet írnom. A napi videó nagyon szuper. Még nem hallottam ezt a számot, de nagyon a zenei izlésemnek tetsző szám.

Ettiket 2008.12.08. 10:40:35

Kedves Divine. Kár, hogy ilyen későn lettem csak figyelmes erre a nem éppen érett vitára ( nem érett, mert érett emberek elfogadják mások véleménykülönbözőségeit). Sok mindent fűztem volna hozzá- és nem azért , mert egy "bólogatós kutya" vagyok ( bár gondolom most elégedett vagy önmagaddal, hogy ezt a megszólítást kiragadtam a mondatrengetegedből, hisz biztos ez volt a célod: a megdöbbentés - de nem döbbentett meg, csak alpárinak tartom ) és nem is azért, mert "divatosan liberális" vagy mert rajongok a pozitív diszkriminációért, de annyit hadd jegyezzek meg, hogy egyik szavaddal csaptad agyon a másikat és ha valakinek, hát neked kéne átlépned a "kicsiny világod korlátait".

pankalin 2008.12.26. 01:50:42

Írtam volna rendeset is ide, de akkor nyílván nem hagynám szó nélkül a divine-lars párost, abba meg most nem szerettem volna belemenni, kép viszont naon jó, az idézőjelek közti cím egy számomra kedves estét idéz (addig amíg Peti barátunk nem hallgattatta meg velem ezt a dalt, nem tudtam h ezért az idézőjel.. mostmár tudom) :)

Admin of Death 2009.06.01. 19:27:28

írhatnék ide néhány mondatot, hogy véleményem közöljem. magamsem tudom, miért nem cselekszem így-
süti beállítások módosítása